EGYÉB TERMÉKEK

Mamma Mia® - Péksütemény Nőknek!


A Mamma Mia®
összetétele a nők szükségletei szerint lett kialakítva. Speciálisan azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza, melyek a nők táplálkozásában gyakran hiányosak:

D vitamin:  fontos az immunrendszer hatékony működéséhez
Folsav:  csökkenti a fáradékonyságot, különösen fontos a terhesség idején
Vas: támogatja az immunrendszert és a vörös vértestek képződését
Kálcium:  különösen fontos a fogak és csontok számára
Magnézium:  fontos közreműködője az energia anyagcserének és az izom-működésnek.

Egy darab Mamma Mia® péksütemény elfogyasztása több, mint 15%-kal hozzájárul a napi D vitamin- és
folsav beviteléhez és több, mint 20%-kal a vas, magnézium és kálcium napi dózisához.

Élelmi rostban gazdag (több, mint 6%). Értékes gabonatermékeket tartalmaz. Úgymint: búza- és rozstöretet, egy sor olajos magot, mint napraforgómag, szezámmag és lenmag. A Mamma Mia® -nak kellemes, enyhe íze van. Bélzete különlegesen szaftos és a szórómagoknak (napraforgómag és szezámmag) köszönhetően igazi gourmet élvezetet ad.

 Átlagos kalória-, és tápértékek 100 g termékben:

Energia: 293.6
1233.0
kcal
kJ
 Fehérje: 10.4
g
     
Szénhidrát:
ebből cukor:
Zsír:
ebből SAFA:
37.7
3.2
9.8
<0.1
g
g
g
g

 Nátrium: 0.6 g
     
Élelmi rost: 6.2
g
 
 

Allergén anyagok a késztermékben:
glutén tartalmú gabona, szójatermékek, szezámmag.

--

Night & Day - 2 az 1 -ben, egy kenyér estére és nappalra

"Mindent a maga idejében!" Ezt a régi bölcsességet egyre több táplálkozással foglalkozó szakember ismeri fel a kenyérfogyasztásban is. Míg nappal az intenzívebb tevékenységek okán a szénhidrátokban gazdag tápanyagokra van szükség, addig éjjel, a pihenés időszakában a fehérjedús táplálékok előnyösebbek. Az új Night & Day kenyérkülönlegesség ezt az egyedi, 2 az 1-ben koncepciót kínálja: szénhidrátot nappalra és fehérjét estére.

Night - kenyér:

A Night - kenyér egy sötét bélzetű "fehérje-kenyér", mely 4-szer több fehérjét és 75 %-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint egy rozskenyérben általában!
Magas biológiai értékű szója- és búzafehérjét tartalmaz.
Magas (7,9 g/100g) az élelmirost tartalma!
Az egyik legjobb "fehérje-kenyér" melyet megvásárolhat.

Átlagos kalória-, és tápértékek 100 g termékben:

Energia: 268.6
1123.0
kcal
kJ
 Fehérje: 25.5
g
     
Szénhidrát:
ebből cukor:
Zsír:  
ebből SAFA:
10.3
2.3
12.2
<0.1
g
g
g
g

 Nátrium: 0.6 g
     
Élelmi rost: 7.9
g
 
 

Day - kenyér:

A Day - kenyér egy világos bélzetű, könnyű, szénhidrátban gazdag rozsos-búza kevert kenyér, mely magas értékű olajos magvakban gazdag, úgy, mint lenmag, napraforgómag és szezámmag.

Magas élelmirost tartalom (6,1 g/100g)

Átlagos kalória-, és tápértékek 100 g termékben:

Energia: 266,6
1123,0
kcal
kJ
 Fehérje: 9.9
g
     
Szénhidrát:
ebből cukor:
Zsír:
ebből SAFA:
40.2
2.7
6.0
<0.1
g
g
g
g

 Nátrium: 0.7 g
     
Élelmi rost: 6.1
g
 
 

Allergén anyagok a késztermékben:
glutén tartalmú gabona, szója termékek, szezámmag.

--

Szüreti tönkölykenyér - szőlőmagliszttel

A Szüreti tönkölykenyér nem tartalmaz búzalisztet! A tönkölybúza lényegesen több értékes összetevőt tartalmaz, mint a hagyományos búza, magasabb a fehérjetartalma.

A Szüreti tönkölykenyér -ben különleges összetevőként Wachauból származó szőlőmaglisztet tartalmaz. (a Wachau-i kultúrtájat az UNESCO 2000 óta Ausztria világörökségi védelmet élvező völgyszorosává nyilvánította a Duna mentén). A szőlőmagliszt bővelkedik a szervezet számára hasznos flavonoidokban, polifenolokban és procianidinekben, melyek védenek a szabadgyökök ellen, rugalmassá teszik az érfalakat, valamint csökkentik a rossz LDL koleszterinszintet. Magas (6% fölötti!) az élelmirost tartalma! Szaftosságának köszönhetően különösen sokáig marad friss.

A Szüreti tönkölykenyér kiválóan illik hideg ételekhez, de reggelire vajjal és lekvárral is ideális választás lehet.
A tönkölykedvelők kenyere!

 Átlagos kalória-, és tápértékek 100 g termékben:

Energia: 250.4
1053
kcal
kJ
 Fehérje: 8.1
g
     
Szénhidrát:
ebből cukor:
Zsír:
ebből SAFA:
37.3
2.8
6.2
<0.1
g
g
g
g

 Nátrium: 0.6 g
     
Élelmi rost: 6.4
g
 
 

Allergén anyagok a késztermékben:
glutén tartalmú gabona, szezámmag.

--

DinkelX  - A DinkelX , és a BIO -DinkelX különösen ajánlható minden olyan, a kenyeret szerető embernek, akik a magas értékű táplálkozást a szívükön viselik.

Ez a tönkölylisztből készült teljeskiőrlésű kenyér egyedülállóan ízletes és sok értékes anyagot tartalmaz. Már Hildegard von Bingen XII. században élt apáca szerint is a tönköly a legkiválóbb gabona, mely a teljes emberi szervezet működésére segítőleg hat. A tönköly valamennyi búzaféle közt a legtöbb esszenciális aminosavat tartalmazza. A nyolcból hét létfontosságú fehérjeépítő elem közül többet tartalmaz mint más búzfajták. Vitaminok és ásváyi anyagokat tekintve is a leggazdagabb. Magas kovasavszintje pozitívan hat a hajra és a bőrre. Javára írják a szellemi teljesítőképesség növekedését is. Glikémiás index: 47 !


Átlagos kalória-, és tápértékek 100 g termékben:

Energia: 238.8
1013.0
kcal
kJ
             100 g megfelel:
1 BE megfelel:
3.0
32.9
BE (kenyéregység)
g
Fehérje: 8.7
g
Nátrium:
0.6
g
Szénhidrát:
ebből cukor:
36.5
  4.4
g
g

Zsír:
ebből SAFA:
8.7
0.8
g
g
Víz
39.0
g

Ásv. anyag só nélkül: 1.4
g
Élelmi rost: 6.5
g
Koleszterin: 2.2
mg

Allergén anyagok a késztermékben:
glutén tartalmú gabona, tej, laktóz.

--

Inka kenyér  - Az Inkák ősgabonájból amaranth-tal és quinoa-val.

Megszokott gabonák, amaránt és quinoa ideális keveréke, melyben a fehérjék kiegészítik egymást, így biológiai értékükben akár az állati fehérjéket is túlszárnyalhatják.

Magas arányban tartalmaz amarántot és quinoat.

Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövénye, mely tanúja volt az azték kultúra felvirágzásának és bukásának. Az ősök hite szerint az amarántmag természetfeletti erőt ad, ezért az inkák csodanövényének is tartották. Az amarántot a dél-amerikai népek nagy szellemi, lelki és testi erőt adó növénynek tartották. Lisztjét vallási szertartások során, emberi vérrel keverve megették, ezért a keresztény Európából érkező hódítók megtiltották termesztését, és a rendelet megszegését keményen megbüntették. Így az amaránt termesztése visszaszorult Dél-Amerika eldugott hegyi falvaiba, ahol szerencsére sosem szűnt meg, így sikerült sok száz év kihagyás után ezt az értékes növényt újra felfedezni. Tudósok bizonyítják, hogy az amaránt magja a régiek hitével egyezően valóban energia- és életerő koncentrátumok.

Az amarántmag aminosav-összetétele harmonikusan kiegyenlített, ennek köszönhetően kiválóan hasznosul. Különlegessége a rendkívül magas lizintartalom, mely az anyagcserét tartja karban, sőt még az öregedést is késlelteti. Különösen a sportolók számára fontos a sok lizin fogyasztása az erőnlét megőrzése, kitartás, és zsírégetés érdekében. Sőt! A kis magocskák magas vas-, kalcium-, magnézium-, cink- és egyéb nyomelemtartalommal rendelkeznek. Már 150 g fedezi az ajánlott napi vas és magnézium bevitelét.
Valamennyi növényi táplálékunkat is figyelembe véve vastartalma kiemelkedő - mennyiségét és biológiai hasznosulását tekintve is -, ami különösen a vegetáriánusok és a nők, gyermekek számára fontos, hiszen a világ urbanizált lakosságának mintegy 20%-a vashiányosnak tekinthető. Kiemelkedő kalcium-tartalma is, 100 g amaránt majdnem kétszeresét tartalmazza l00 ml tejének. Az amaránt magnéziumtartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonafélékénél, ez az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére van hatással. A zsírokat illetően is kiváló: nagyrészt értékes esszenciális linol- és linolénsavből áll, melyet a szervezet igényel az optimális teljesítőképességéhez.

A quinoa a Andokból, Dél-Amerikából származó kultúrnövény, melyet több, mint 6000 éve termesztenek a 3000-3500 m magasan lévő fennsíkokon. Az amaránthoz sok hasonlóságot fedezhetünk fel beltartalmi értékeiket, élettani hatásukat nézve. Az inkák mágikus erőt tulajdonítottak neki, és a Chisiya mama, azaz a „magok anyja" névvel illették. Magas fehérje-és zsírtartalma miatt az utóbbi években ismét előtérbe került. Magjai gazdagok esszenciális aminosavakban, főként lizinben és hisztidinben. Ez azért is fontos, mert ezeket az emberi szervezet nem tudja előállítani. Több vasat tartalmaz, mint a gabonák, és magas B2-, E-, A-vitamin tartalommal rendelkezik. Olajai túlnyomórészt két zsírsavból állnak, linol-, és linolénsavból. Telítetlenségük ellenére stabilak, mivel a természetes antioxidáns tokoferol meggátolja az avasodásukat.

Allergén anyagok a késztermékben:
glutén tartalmú gabona, tej, szójatermékek.


--

Mehrwert kenyér  - "több értéket több tápértékkel"
(Életerő kenyér)

Mint nevéből is kitűnik, ez a kenyérkülönlegesség prebiotikus ballaszt anyagaival több értéket nyújt több tápértékkel, legyen szó kenyérről, vagy akár péksüteményről. Rendkívül ízletes funkcionális élelmiszer az egész napon át tartó több erőhöz.

Jól működő bélflóra nélkül nincs jól működő szervezet. Bélflóránk számtalan alapvető élettani folyamatban játszik kiemelkedő szerepet az enzimműködéstől a tápanyagok felszívódásán keresztül immunrendszerünk karbantartásáig. Figyeljünk hát „belső kertünkre”, ne hanyagoljuk el, hanem ápoljuk azt prebiotikumokkal!

A prebiotikumok - mint például az inulin - az emésztősavaknak ellenálló élelmi rostok, melyek a bélflórát legjobban stimuláló válogatott táplálékokat tartalmazzák, emésztetlenül kerülnek a vastagbélbe, ahol a jótékony baktériumok számára táplálékul szolgálnak, ugyanakkor gátolják azoknak a szervezet számára káros baktériumoknak az elszaporodását, amelyek különböző megbetegedéseket idézhetnek elő. A prebiotikumok olyan cukorvegyületek, melyeket szervezetünk nem tud megemészteni, így a véráramba sem kerülnek be, nem emelik a vércukorszintet s alig tartalmaznak kalóriát

A prebiotikumok élettani hatása egyrészt, hogy kompetició (fajok közti versengés) útján megakadályozzák a kórokozó (pathogén) baktériumok megtapadását a bélrendszerben, -melyek olyan parazita jellegű szervezetek, amelyek képesek egy másik szervezetben megtelepedni és szaporodni, azon jellegzetes betegségi tüneteket váltanak ki, amelyek a gazda pusztulásához is vezethetnek- másrészt a pathogén baktériumokra nézve káros anyagok képződését segítik elő.

ÚJDONSÁG!
A lisztkeverék már kapható otthoni kenyérsütőgépben felhasználható 0,5 kg-os kiszerelésben a http://www.kenyersutes.hu/ oldal webboltjában a kenyérvarázs termékkategóriában közvetlenül itt: klikk, illetve hamarosan a Herbária üzletlánc boltjaiban.

Allergén anyagok a késztermékben:
glutén tartalmú gabona, tej, szójatermékek.

--

Mein Kornbrot  - Az " Én Rozskenyerem"  már 2000-ben, az iba-világpremieren is felhívta magára a figyelmet.

Heteken át frissen marad, holott nincsenek benne tartósító anyagok.  Ez a teljes kiőrlésű, könnyen harapható rozskenyér igen kedvelt mind a sütödékben, mind a fogyasztóknál BIO minőségben is. Összetevői közt megtalálhatő a rozs, búza, hajdina, árpa, zab és köles.
Glikémiás index: 34 !!


A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet és segít székrekedés, valamint aranyeres panaszok esetén is.
A rozs a következőket tartalmazza: B1-vitamin, kalcium, niacin, fehérje, keményítő, növényi rost, szerves só, szaharin, nitrogén, kazein és foszfát.

A hajdina vitamintartalmát tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Ezen tápanyagokon kívül kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is tartalmaz. Ilyenek például egyes antioxidáns hatású flavonoidok és a rutin, amely kiváló gyógyszere a kapilláris vérzéseknek és a sugárterápia okozta egészségkárosodásoknak. Magas rutintartalma miatt őseink a hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták.
Kiemelkedően magas élelmirost-tartalma miatt, a bélperisztaltika növelésén és a tranzitidő lerövidítésén keresztül, jól alkalmazható a népbetegségnek tekinthető székrekedés étrendi kezelésében és egyes daganatos megbetegedések (például vastag- és végbéldaganat) megelőzésében.
Az árpa számos olyan, kedvező hatása van, amely megszokott táplálékainkra sajnos, nem mindig jellemző. Így például a teljes árpa sok nyomelemet: káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort tartalmaz (kétszer annyit, mint a barna rizs) – ezek az anyagok elengedhetetlenek a normális szív- és agyműködéshez. Nyugtatja az idegrendszert, sőt még vizelethajtó is.

A zab a leggazdagabb fehérje-, zsír, vitamin- és ásványianayag-tartalmú gabona. A legtöbb esszenciális amnosavat, linolsavat, kalciumot, vasat, B1- és E-vitamint tartalmazza. A zab a legnagyobb tápértékű gabonánk. Erőt ad és növeli a fizikai teljesítőképességet. A zab természetes lúgosító hatású gabonaféle. A servezet savasodását lépes csökkenteni, lekötni, megszüntetni. B1-, B5-, B6- és E-vitamint, rostot, kalciumot, foszfort, vasat tartalmaz. Segíti az emésztést, megelőzi a székrekedést. Savlekötő hatása van, rendszeres fogyasztásasegít a vérszegénység megszüntetésében. Jótékony hatású a gyomor- és bélbetegségekben, csökkenti a vérnyomást, a vércukorszintet és a koleszterin mennyiségét.

A köles az egyetlen olyan gabonaféle, mely teljes értékű fehérjék mellett hét aminosavat is tartalmaz, és lúgos kémhatása miatt különösen alkalmas betegeknek, növésben lévő fiataloknak és gyermekeknek. A-vitamint, sziliciumot, vasat, foszfort, káliumot tartalmaz.Rendszeres fogyasztása késlelteti az öregedési folyamatokat, csökkenti a vér koleszterinszintjét, erősíti a látást, serkenti az immunrendszer működését, gyulladáscsökkentő hatású. Segíti a kötőszövetek regenerálódását is. Kovasav tartalmának köszönhetően a bőrt rugalmassá, a hajat fényessé, a fogakat körmöket erőssé teszi. Vese- és hólyaggyulladásra, valamint lépbetegségek esetén javasolt. Mivel vizsonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás, sok szerves sót és rostanyagot tartalmaz.

Átlagos kalória-, és tápértékek 100 g termékben:

Energia: 183.1
773.0
kcal
kJ
             100 g megfelel:
1 BE megfelel:
2.5
39.4
BE (kenyéregység)
g
Fehérje: 6.7
g
Nátrium:
0.4
g
Szénhidrát:
ebből cukor:
30.4
  2.2
g
g

Zsír:
ebből SAFA:
3.8
0.5
g
g
Víz
50.2
g

Ásv. anyag só nélkül: 1.0
g
Élelmi rost: 6.8
g
Koleszterin: < 0.1
mg

Allergén anyagok a késztermékben:
glutén tartalmú gabona.

 --

Bibliakenyér®  Kenyérinnováció - kizárólag a könyvek könyvéből való összetevőkkel.  reklámspot

"Így áll az írásban, így sütik” hangzik a vidám szlogen, amire az alapanyag gyártójánál az iba 2009 kiállításon figyelhettünk fel. Bibliakenyér® összetevői mindegyikét megemlíti a könyvek könyve. Nevét is innen kapta. Egy különösen ízletes és zamatos búzakenyér.

"És végy magadnak búzát és árpát és babot és lencsét és kölest és tönkölyt és tedd ezeket egy edénybe és ezekből csinálj magadnak kenyeret...” áll az írásban (Ezékiel 4:9). Ezt a bibliai idézetet az alapanyag gyártója felhívásnak tekintette és sütött egy kenyeret, mely méltó a könyvek könyvéhez. Az eredeti összetevőket, ahogy azok már a szent írásban is állnak, egy modern formába öntötték és megalkották a Bibliakenyeret®. Búza, árpa, tönköly, köles, babliszt, lenmag, méz, tengeri só, mák, köménymag, élesztő és a víz 12 olyan összetevő, mely a mennyei örömökről gondoskodik.

Bibliakenyér® egy különösen ízletes és zamatos kenyér. A kenyér vonzó és eredeti formája, rusztikus, ropogós héja kihangsúlyozza, hogy elkészítésénél kizárólag a kezdetektől fogva bevált alapanyagok kerültek felhasználásra. A mák és kömény keverékével megszórt felület egyedi jelleget kölcsönöz a kenyérnek, emellett a mézzel együtt gondoskodnak a Bibliakenyér® különösen finom, kerek ízéről. A Bibliakenyér kiemelkedik különösen hosszan tartó frissességével. A Bibliakenyér® eredeti holt-tengeri sót tartalmaz. Ez az összetevő az "ígéret földjéről” fontos ásványi anyagokat tartalmaz és még jobban kiemeli a kenyér karakterét.

Átlagos kalória-, és tápértékek 100 g termékben:

Energia: 232.0
982.0
kcal
kJ
             100 g megfelel:
1 BE megfelel:
3.6
28.1
BE (kenyéregység)
g
Fehérje: 8.7
g
Nátrium:
0.5
g
Szénhidrát:
ebből cukor:
42.8
  3.2
g
g

Zsír:
ebből SAFA:
2.9
0.4
g
g
Víz
38.7
g

Ásv. anyag só nélkül: 0.9
g
Élelmi rost: 4.6
g
Koleszterin: < 0.1
mg

Allergén anyagok a késztermékben:
glutén tartalmú gabona. 

--

Nagymama Kenyér  -  Még több rosttartalommal!

A nagymama kenyér gabonatöreteket (rozs-, búza- és szójatöretet), búzakorpát és lenmagot is tartalmaz. Az egészséges táplálkozás fontos részét képezik a megfelelő mennyiségben fogyasztott élelmi rostok, vitaminok és ásványi anyagok.

 Átlagos kalória-, és tápértékek 100 g termékben:

Energia: 243.7
1030.0
kcal
kJ
                
Fehérje: 8.4
g


 

Szénhidrát:
ebből cukor:
Zsír:
ebből SAFA

Élelmi rost:

44.5
  0.9
2.2
0.4

6.1

g
g
g
g

g


 

Allergén anyagok a késztermékben:
glutén tartalmú gabona.

--